Søg
  • emilmoselund

Foredrag om at vælge sin vej med CBS studenterforening

Formål:

Jakob Holm Nielsen fra Inspire Performance har i sin katalog af tilbud, et foredrag, der har som mål inspirerer deltagerne til at tage deres skæbne i egen hånd, tillade sig selv at leve livet uperfekt og samtidig turde træffe valg, der ikke altid passer ind i mængden. I en tid med uendelig mange muligheder og en fremtid, der virker mere og mere uoverskuelig samt uforudsigelig, er det blevet markant sværere at træffe valg for sig selv og sin retning i livet. I tråd med dette er der opstået en tendens til at stræbe efter særpræget perfektion i alle aspekter af livet. Disse to tendenser skaber et markant pres på ungdommen, der ud over at skulle kende deres retning i livet fra 8. klasse, uden tilstrækkelige forudsætninger for at finde den, også skal leve op til et enormt pres fra omverdenen der ”forventer” klare svar og retning. Mange vælger derfor den glorificerede akademiske vej ind på uddannelser og universiteter.


Selve fordraget:

Jakob tager de unge med ned af en fortælling, der involverer erfaringer fra egen historie igennem gymnasiet, sine to sabbatår samt 6 år på universitet. Han fortæller ærligt og autentisk om de op- og nedture hans rejse har budt på, samt hvorfor han ikke tror på at universitetet kan leve op til sin glorificerede samfundsstatus. Hvordan man navigerer i forventningspres, 12-talkultur og stress. Ønsket er at appellere til lytterne om ikke nødvendigvis, at lytte for meget til de ”kloge” der tit ved hvad der er bedst, fordi samtiden gør dette umuligt. Han beskriver hans egen kamp med perfektionisme samt ensomheden i ikke at passe ind. Han deler samtidig ud af sin enorme værktøjskasse og giver deltagerne indblik i tidløse redskaber som altid med fordel kan udvikles. Til sidst slutter han af med en åben spørgsmålssession, hvor deltagerne kan stille de spørgsmål, der ligger dem mest på sinde.


Resultat:

Efter foredraget oplevede flere fra CBS Studenterforening en følelse af forløsning over ikke at være de eneste med deres problematikker. De forstår her vigtigheden i at give sig selv plads og tage sig tid i en verden hvor tempoet stiger. De vil forstå nogle af de mekanismer, der er på spil og hvilke simple ingredienser der skal til for at leve et meningsfyldt og opfyldt liv. Sidst men ikke mindst, vil de være bedre rustede til at møde omverdenens pres og kunne forklare deres valg ud fra et mere oplyst grundlag.

5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Case: ActionAid Ari — Public Speaking and Debating

ActionAid har sammen med Mazdak Louyeh fra Inspire Performance udviklet en workshop og et demokratisk-aktivistisk initiativ, Public Speaking and Debating, som har samlet unge aspirerende samfundsdebat

WHY-workshop med bl.a. Siriuspartner A/S & HÖJSKOLENDK A/S

Formål: Jakob Holm Nielsen fra Inspire Performance har udviklet en fire timers workshop, der kan hjælpe dit team eller afdeling med at blive skarpere på jeres formål. Jeres WHY. Grundlæggende er jeres

Inspire Performance

© 2019 Inspire Performance / Designed by WEB Designerne