Søg
  • emilmoselund

Case: ActionAid Ari — Public Speaking and Debating

Opdateret: 20. sept. 2019

ActionAid har sammen med Mazdak Louyeh fra Inspire Performance udviklet en workshop og et demokratisk-aktivistisk initiativ, Public Speaking and Debating, som har samlet unge aspirerende samfundsdebattører fra den arabiske region ind til et lærerigt forløb i Amman, Jordan. Formålet med workshoppen er at styrke unge ildsjæle med formidlingsværktøjer, der vil give dem større impact i det offentlige rum.

Med undervisning i afgørende temaer fra sprogfilosofi, videnskabsteori, argumentationsteori, logik og retorik, fik unge demokratiske arabere en teoretisk forståelse for magten, i at kunne formidle ideer og meninger på fængende vis. Mazdak tilbød undervisning i at udforme korte, præcise argumenter indenfor en retorisk ramme og sætte spørgsmål ved antagelser, præmisser og kontekst. Debatternes træningsformat var havde udspring i "British Parliamentary Style", som kombinerede retoriske tale-skrivnings øvelser. Deltagerne skulle igennem forløbet forberede, skrive og afslutningsvis holde en tale for et større publikum til et arrangement, der ophøjende dem med positiv energi.


Resultaterne bestod i at sikre mere demokratisk-sindede unge fra regionen, der kæmper for retten til at mene og skabe det rum, hvor meninger udfolder til sund debat og dialog uden voldelige konsekvenser.

10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Inspire Performance

© 2019 Inspire Performance / Designed by WEB Designerne